MARK VAN MAANEN

Mijn naam is Mark van Maanen geboren in 1967 te Arnhem. Van kind af tekende ik al graag en door volhardend zoeken en experimenteren met diverse materialen nu mijn stijl gevonden. In het proces van maken gebruik ik naast bestaande ook zelfgemaakte tools. Ik zoek voortdurend naar het contrast tussen licht en donker gecombineerd met verschillende vormen en is een diepte perspectief ontstaan. Ik ontdekte dat de natuur die mij inspireert op wonderlijke wijze onbewust in mijn werk tevoorschijn is gekomen. Elk schilderij krijgt zo zijn eigen "Dimension".

"De mooiste werken komen zonder een vooropgezet plan."


Meer over mij weten? Bekijk hieronder mijn video.


MY ART

Dimension of Nature

De natuur is voor mij altijd al een bron van inspiratie en komt in mijn werk sterk tot uitdrukking. Door de contrasterende werking van zwart-wit en geen afleiding van kleur, heb ik de nadruk willen leggen op vormen en structuren. Waardoor op een bijzondere wijze een diepte effect is ontstaan, in elk schilderij een eigen kijkbeleving.


Dimension of Heaven

In dit moment van mijn creatieve proces was ik steeds meer op zoek naar licht en ruimte. Vormen verdwenen meer naar de achtergrond, kleuren dienen zich aan en vinden een doorgang naar nieuwe gebieden. Met deze werken probeer ik sferen van hoop en bemoediging uit te dragen.


Dimension of Landscape

Het doorgaande proces heeft mij naar dit nieuwe gebied geleid, waarin licht, ruimte, vormen, structuren en kleuren op een subtiele manier samenvallen. In deze werken probeer ik een rustige kijkbeleving te creëren, waarin ik schoonheid, avontuur en vertrouwen probeer weer te geven.


CONTACT